2015-09-23

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

PRIEŠISTORĖ

Turbūt daug kas dabar suka galvas, kur dar čia sunaudojus tas mūsų labai bent jau auginti mėgstamas cukinijas :) O aš dar labai mėgstu ir burokėlius. Tai vat pasakysiu tiems, kas dar nežinojo: cukinijų su burokėliais draugystė - skani, graži ir patogi. Viena kolegė atsinešė padegustuoti mišrainės (ačiū Daliai), kita tiesiai el. paštu pasidalino jau konkrečiu tos mišrainės receptu (ačiū Rūtai). Labai viskas gerai gavosi.

RECEPTAS (~5 puslitriukai)
  • 1 kg žalių burokėlių (svoris jau paruoštų, nuluptų; manau, galima būtų imti ir virtus ar orkaitėje keptus folijoje, jei jau tokių netyčia turėtume - tada tik pagreitėtų mišrainės paruošimas į stiklainius);
  • 1 kg cukinijų (svoris be žievės ir sėklų);
  • 500 g svogūnų;
  • 1 st. vandens;
  • ½ st. aliejaus;
  • ½ st. cukraus;
  • 1 v. š. druskos;
  • ½ st. acto (naudojau 6% obuolių actą, nors originaliame recepte siūlo 9%, tačiau man ir 6% rūgštelės - per akis);
  • maltų juodųjų pipirų.
Burokėlius ir cukinijas sutarkuoti šiaudeliais arba burokine tarka. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais arba smulkiai. Pakepinti šlakelyje aliejaus. Burokėlius, vandenį, likusį aliejų, cukrų ir druską dėti į puodą ir virti apie 30 min. Tada sudėti pakepintus svogūnus ir cukinijas bei virti dar apie 15 min. Supilti actą, paskaninti pipirais ir dar 5-10 min. pavirti. Krauti į paruoštus stiklainius. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą