PRIEŠISTORĖ
Nepraėjo ir šios Velykos (ir Atvelykis) be nemūsiško, bet vis tiek man labai patinkančio skanumyno, tepamo ant Velykų bobos riekės ar kabliuojamo tiesiog šaukšteliais. Šiemet vėl pasirinkau naują receptą be trynių, kurie tradiciškai yra dedami, ir kadangi nebuvo laiko laikyti paschą nusivarvėjimui, kas paprastai irgi yra daroma, dėjau šiek tiek želatinos - irgi labai geras variantas gaunasi. Daugiau variantų galima rasti čia.
RECEPTAS
- 200-250 g kreminės varškės (naudojau "President");
- 2 v. š. (~50 g) saldaus kondensuoto pieno;
- 2 v. š. (~50 g) grietinės;
- 25 g sviesto;
- 50 g plakamosios grietinėlės;
- 1 a. š. cukraus;
- vanilinio cukraus;
- 1 a. š. (4 g) želatinos;
- 35 ml vandens;
- 100-150 g įvairių dž. vaisių, uogų, riešutų (šįkart naudojau razinas, spanguoles, abrikosus, rojaus obuoliukus, datules, slyvas, apelsinų cukatas, migdolus ir pistacijas).
Varškę sumaišyti su kondensuotu pienu, grietine bei tirpintu sviestu. Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti į varškę.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol visiškai ištirps. Kelis šaukštus varškės masės įmaišyti į želatinos tirpalą, gerai išmaišyti ir viską supilti atgal į varškę. Išmaišyti. Suberti smulkintus riešutus, džiovintus vaisius, uogas. Masę galima stingdyti maistine plėvele išklotoje formoje ar tiesiog kokiame nors dubenėlyje. Palaikyti šaltai bent 4 valandas. Skanaus!
REZULTATAS
Labai skanu ir man kliuvo :) Vitalija
AtsakytiPanaikintiTaip taip - pasisekė tau :) Ech, priminei... Oi, kaip norėčiau dabar...
Panaikinti