PRIEŠISTORĖ
Galiu pasakyti, kad aš lengvai pamišusi dėl aguonų. Tai šitas tortas yra toooooks man skanus! Kažkas nerealaus. Drėgnas, vientisas, labai aguoninis. Iš keturių mano mažojo berniuko 4-ojo gimtadienio tortų šitas buvo du kartus. Ir progai pasitaikius vėl kepsiu ne kartą. Už receptą ačiū Daliai iš 7 virtienių (o gal raviolių) :) Tik proporcijas pasireguliavau pagal save.
RECEPTAS (21 cm skersmens tortinei)
Labai aguoniniams biskvitams:
- 150 g aguonų (+ vandens užpylimui);
- 4 kiaušiniai;
- 130 g cukraus;
- 2 v. š. manų kruopų;
- 1 v. š. džiūvėsėlių (dar dėjau 2 v. š. migdolų miltų; originale nėra, bet man masė skystoka be jų gaunasi, bet tas turbūt priklauso nuo sugebėjimo gerai nusunkti vandenį nuo išmirkusių aguonų);
- ¼ a. š. kepimo miltelių.
Biskvitų sulaistymui:
Trynius atskirti nuo baltymų ir gerai iki baltumo išplakti su cukrumi, kad tūris gerokai padidėtų. Įmaišyti aguonas, manų kruopas, džiūvėsėlius, kepimo miltelius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į aguonų masę. Kepti 175 °C temperatūros orkaitėje 45 min. Iškepus visiškai ataušinti. Perpjauti į 3 dalis.
Biskvitų sulaistymui apelsinų likerį sumaišyti su vandeniu.
Kremui kambario temperatūros maskarponę išplakti su citrinos sultimis, paprastu ir vaniliniu cukrumi. Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į maskarponę.
Į kepimo popieriumi išklotą tortinę (atsegamais kraštais) dėti vieną biskvitą, sulaistyti sirupu, krauti trečdalį kremo (porą šaukštų pasilikti torto kraštų aptepimui), vėl biskvitas, sulaistymas, kremas ir dar kartą viskas tas pats. Leisti susistovėti bent per naktį. Skanaus!
REZULTATAS
- 25 ml apelsinų likerio ar sirupo (arba romo ar dar kokio skanaus skystalo, ar tiesiog vandens su cukrumi);
- 1 v. š. vandens.
- 250 g maskarponės (ar rikotos, ar kreminės varškės);
- 150 g plakamosios grietinėlės;
- 2 v. š. cukraus;
- vanilinio cukraus;
- 2 v. š. citrinos sulčių.
Trynius atskirti nuo baltymų ir gerai iki baltumo išplakti su cukrumi, kad tūris gerokai padidėtų. Įmaišyti aguonas, manų kruopas, džiūvėsėlius, kepimo miltelius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į aguonų masę. Kepti 175 °C temperatūros orkaitėje 45 min. Iškepus visiškai ataušinti. Perpjauti į 3 dalis.
Biskvitų sulaistymui apelsinų likerį sumaišyti su vandeniu.
Kremui kambario temperatūros maskarponę išplakti su citrinos sultimis, paprastu ir vaniliniu cukrumi. Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į maskarponę.
Į kepimo popieriumi išklotą tortinę (atsegamais kraštais) dėti vieną biskvitą, sulaistyti sirupu, krauti trečdalį kremo (porą šaukštų pasilikti torto kraštų aptepimui), vėl biskvitas, sulaistymas, kremas ir dar kartą viskas tas pats. Leisti susistovėti bent per naktį. Skanaus!
REZULTATAS
Sveiki.O kuom tas aguonas sumalt?Gal tiktu pirktos jau sumaltos?
AtsakytiPanaikintiKaip ir FB jau rašiau, niekad su jau maltom sausom nebandžiau nieko, reikia bandyti ir bus matyt :) Aš malu su kokteiliniu mikseriu arba su tokiu minikombainiuku. Kiti mala blenderiu, kavamale ar mėslame (kelis kartus), bet man nepatogu, daug vargo.
Panaikinti