PRIEŠISTORĖ
Makaluojam jau Velykas? :) Beje, kiaušininius visokius tokius alkoholius mėgsta kai kur pilstyti ir kalėdiniu laikotarpiu, pasirodo... Man tai tinka visaip kaip visada kada. Gaunasi kaip koks skystas "širšių medus" ar kaip ten vadinasi gogolis-mogolis su spiričiuku? Receptas iš Sezoninės virtuvės.
RECEPTAS (0,8 l)
- 5 tryniai;
- 100 g rudojo cukraus;
- 200 g (½ skardinės) saldaus kondensuoto pieno;
- ½ l degtinės (pilu mažiau - ragauti pagal poreikius :));
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis tarkuoto/malto muskato riešuto (nebūtina).
Trynius gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir muskato riešutu. Supilti kondensuotą pieną ir išplakti. Supilti degtinę ir vėl išplakti. Supilstyti į butelius ir pastatyti šaltai porai dienų subręsti. Šaldytuve galima laikyti 2-3 savaites. Prieš ragaujant, reiktų palaikyti kambario temperatūroje, nes tik ištrauktas būna tirštokas. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą