2014-05-04

Kokosinė panna cotta

PRIEŠISTORĖ

Tai turbūt vienas greičiausių, paprasčiausių, gaiviausių desertų. Ne veltui klasika... Esu išbandžius visokių variantų, bet va su kokosų pienu tik dabar prisiruošiau ir graži proga pasitaikė: miela Mama, su Tavo diena! ♥ Linkėjimai ir kitom mamom ;)

RECEPTAS (3-4 porcijos)
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 200 ml riebios grietinėlės;
  • 2 v. š. cukraus;
  • ½ vanilės ankšties;
  • 10 g (3 a. š. be kaupo) želatinos (sustingusi panna cotta turi gautis lengva, minkšta, vos laikanti formą);
  • 70 ml vandens želatinos brinkinimui;
  • 1 mangas;
  • kokoso drožlių papuošimui.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti (tarkim, pusvalandžiui).
Užkaisti kokosų pieną, grietinėlę, cukrų, išilgai perpjautą vanilės ankštį ir išskobtas iš jos sėklytes. Kai beveik užvirs, supilti išbrinkintą želatiną, ir dar kaitinti maišant, kol neliks želatinos grūdelių (bet neleisti užvirti!). Nukelti nuo ugnies, perkošti ir išpilstyti į norimas formeles. Leisti ataušti ir palikti šaldytuve sustingimui (darau iš vakaro, tai ryte tikrai būna sustingę).
Patiekiant ant viršaus užpilti trinto mango (arba smulkiai smulkiai pjaustyto šviežio ananaso), puošti kokoso drožlėm. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą