PRIEŠISTORĖ
Pirmą kartą tokių varškėčių esu ragavusi gal prieš 20 metų - vaikystės draugės brolis turėjo draugę rusaitę, kuri vieną kartą mus ir pavaišino kažkuo tokiu nesuprantamu (morkos ir varškė?!), bet labai skaniu. Tada man maisto gaminimas dar buvo tolimas dalykas, receptų neužsirašinėjau, nekaupiau, bet varškėtukų skonis ir vaizdas įstrigo ilgam. Ir va, išplaukė atsiminimai, ir va, pasigaminau, ir va, kaip skaniai suvalgėm :) Rekomenduoju.
RECEPTAS (~20 varškėčių)
- 500 g 9% varškės;
- 1 didelė morka;
- 2 dideli arba 3 maži kiaušiniai;
- 2 v. š. cukraus;
- vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis cinamono;
- 200 g (~8 v. š.) miltų;
- aliejaus kepimui.
Varškę sumaišyti su smulkia burokine (ta kur smulkesnė nei burokinė, bet stambesnė nei bulvėm skirta) tarka tarkuota morka, kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir cinamonu. Berti miltus ir gerai išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti varškėtukus ir kepti ant ne per didžiausios ugnies. Skanaus!
REZULTATAS
Šie blyneliai pastaruoju metu tapo labiausiai pageidaujamais savaitgalio pusryčiais. Jei susiruošiu daryti keptus varškėčius, šeimynykščiai suskumba pasitikslinti, ar bus tie, su morkomis :)
AtsakytiPanaikinti