PRIEŠISTORĖ
Jau kaip man patinka šitie blynai... Kad ir kaip būčiau privalgius, kiekvieną kartą prisikaupia pilna burna seilių, vos tik pagalvoju apie juos. Galima apsieiti ir be lašišos, bet jau bus paprastesni blynai. Galima kepti ir vien tik iš cukinijų arba vien tik iš bulvių. Būtina nepamiršti kmynų, o varškė tokio lyg purumo, lengvumo prideda. Jau nebežinau, kiek kartų kepiau ir dar kepsiu kepsiu, ir visiems rekomenduosiu. Receptą sulipdžiau iš dviejų Beatos knygų (pirmosios "Beatos virtuvė" ir antrosios "Metai Beatos virtuvėje").
RECEPTAS (man gaunasi 12 blynų - užteka trims)
- ½ nedidelės cukinijos (~150 g);
- 2 bulvės;
- ½ svogūno;
- 150 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 2 v. š. miltų;
- druskos; maltų juodųjų pipirų;
- kmynų; dž. raudonėlio; šviežių krapų;
- 100 g rūkytos lašišos;
- aliejaus kepimui.
REZULTATAS
Neabejoju, kad šie blynai tiesiog tobuli! Beatos cukinijų ir varškės blynai su lašiša man be galo skanūs, kaip ir bulvių ir cukinijų blyneliai. Ačiū, kad priminei. Kaip tik šaldytuve voliojasi cukinija :)
AtsakytiPanaikintiPrašom, nėr už ką, visada malonu :)
PanaikintiLabai skanūs :) Kartosiu dar ne kartą!
AtsakytiPanaikintiNu labai smagu, kad patiko :) Mes irgi labai jau daug kartų kartojom ir dar tikrai kartosim.
Panaikinti