Savo pripažinimą Briuselio kopūstams jau paskelbiau anksčiau prie šiek tiek paprastesnių, bet vis tiek labai man patikusių šiltų salotų (ar garnyro) su lazdyno riešutais, kuriuos laisvai galima keisti graikiniais. Kriaušės prideda gaivumo, o imbieras - pikantiškumo. Man patiko. Tik rekomenduojamų čiobrelių kitus kartus nedėjau, kažkaip neįsipaišė man. Receptą radau Dangiškuose migdoluose.
RECEPTAS
- 300 g Briuselio kopūstų;
- 2 kriaušės;
- aliejaus/sviesto kepinimui;
- 2 cm tarkuoto imbiero (ar pagal skonį);
- ½ citrinos sulčių (gali prireikti ir daugiau - pagal skonį; man labai patinka laimas);
- 1 v. š. medaus;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- sauja kepintų graikinių riešutų.
Kopūstėliams viršutinius lapelius nuimti, nupjauti galiukus, perpjauti per pusę ar į keturias dalis griežinėliais. Užpilti verdančiu vandeniu ir porą minučių palaikyti. Tada nupilti ir perlieti šaltu vandeniu, nuvarvinti. Kriaušes nulupti ir supjaustyti gana stambiai (skiltelėm ar lazdelės). Keptuvėje įkaitinti aliejų ar sviestą (ar jų mišinį). Pakepinti tarkuotą imbierą, suversti Briuselio kopūstus ir gerai patroškinti, kad suminkštėtų. Tada sudėti kriaušes, supilti citrinų sultis, medų ir viską dar šiek tiek pakaitinti, kol medus ištirps. Paskaninti druska, pipirais. Ant viršaus patiekiant užbarstyti smulkintų kepintų graikinių riešutų. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą