PRIEŠISTORĖ
Mano pamišimas dėl keptų burokėlių dar nepraėjo, tai toliau skanauju įvairias salotas su jais. Dar vienas receptukas, vertas ne vienkartinio mano (o gal kieno nors iš Jūsų irgi :)) dėmesio. Idėja - iš Sezoninės virtuvės, tik man kaip visada norisi žalėsio, tai šį kartą dėjau špinatus, o rekomenduojamą brinzą ar fetą (kas ne abejo labai tinka su burokėliais) keičiau tuo, kas buvo šaldytuve - lietuviškais varškės kamuoliukais su krapais - irgi tiko (apie tuos kamuoliukus jau rašiau prie kitų burokėlių salotų).
RECEPTAS (dviems)
- 2 nedideli burokėliai;
- 2 saujos špinatų;
- 100 g fetos, brinzos ar varškės kamuoliukų;
- saujelė graikinių riešutų;
- 2-3 v. š. granatų sėklų.
- 2 v. š. graikinių riešutų aliejaus (ar koks tik patinka);
- 2 v. š. granatų sirupo (koncentruotos granatų sultys - verdama kelias valandas, kol sutirštėja; yra kažkur ir pirkti, bet dar nemačiau; naudojau balzaminį actą);
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų.
Lėkštėje dėlioti špinatus, burokėlius, varškės kamuoliukus, sausoje keptuvėje pakepintus graikinius riešutus, užbarstyti granatų sėklų (geriausia jas iškrapštyti taip: granatą perpjauti per pusę, viena ranka laikyti puselę virš dubens perpjauta puse žemyn, o kita ranka mediniu šaukštu daužyti per granatą). Gerai išmaišius visus užpilui skirtus produktus, pašlakstyti juo salotas. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą