2013-11-16

Keptų burokėlių salotos su granatais

PRIEŠISTORĖ

Mano pamišimas dėl keptų burokėlių dar nepraėjo, tai toliau skanauju įvairias salotas su jais. Dar vienas receptukas, vertas ne vienkartinio mano (o gal kieno nors iš Jūsų irgi :)) dėmesio. Idėja - iš Sezoninės virtuvės, tik man kaip visada norisi žalėsio, tai šį kartą dėjau špinatus, o rekomenduojamą brinzą ar fetą (kas ne abejo labai tinka su burokėliais) keičiau tuo, kas buvo šaldytuve - lietuviškais varškės kamuoliukais su krapais - irgi tiko (apie tuos kamuoliukus jau rašiau prie kitų burokėlių salotų).

RECEPTAS (dviems)
  • 2 nedideli burokėliai;
  • 2 saujos špinatų;
  • 100 g fetos, brinzos ar varškės kamuoliukų;
  • saujelė graikinių riešutų;
  • 2-3 v. š. granatų sėklų.
Užpilui:
  • 2 v. š. graikinių riešutų aliejaus (ar koks tik patinka);
  • 2 v. š. granatų sirupo (koncentruotos granatų sultys - verdama kelias valandas, kol sutirštėja; yra kažkur ir pirkti, bet dar nemačiau; naudojau balzaminį actą);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.
Gerai nuplautus, neluptus burokėlius suvynioti kiekvieną į foliją, kepti 200° C orkaitėje apie 1 val. (kol suminkštės) (galima imti ir virtus, bet kepant jie ryškesnio skonio ir spalvos, nes visos sultys išlieka). Ataušusius nulupti, supjaustyti, kaip patinka.
Lėkštėje dėlioti špinatus, burokėlius, varškės kamuoliukus, sausoje keptuvėje pakepintus graikinius riešutus, užbarstyti granatų sėklų (geriausia jas iškrapštyti taip: granatą perpjauti per pusę, viena ranka laikyti puselę virš dubens perpjauta puse žemyn, o kita ranka mediniu šaukštu daužyti per granatą). Gerai išmaišius visus užpilui skirtus produktus, pašlakstyti juo salotas. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą