2015-12-07

Varškės tinginys

PRIEŠISTORĖ

Galit tikėti, galit ne, bet varškės tinginio (ačiū Sezoninei virtuvei) pirmą kartą ragavau tik pernai. Klasikinis tinginys man yra vaikystės nostalgija. Pasirodo, varškinis tinginys yra kai kuriems dar didesnė nostalgija. Ir kaip skanu! Jei netyčia dar yra likusių, kurie nėra gyvenime ragavę tokio, tai labai rekomenduoju klaidą taisyti. Vasarą džiovintas slyvas keičiam šviežiomis uogomis.

RECEPTAS
  • 400 g sausainių (pvz., "Selga");
  • 400 g varškės;
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 200 g saldaus kondensuoto pieno (kambario temperatūros);
  • vanilės;
  • 100 g džiovintų slyvų (galima ir daugiau);
  • 3 v. š. brendžio (arba juodos arbatos);
  • 100 g graikinių riešutų (ar kokie tik patinka; galima ir daugiau).
Slyvas pasmulkinti ir užpilti brendžiu. Palikti kelioms valandoms ar per naktį, kad susigertų.
Sausainius sutrupinti. Varškę, sviestą, kondensuotą pieną ir vanilę gerai išplakti (jei netyčia pamiršot sviestą ir kondensuotą išsitraukti iš šaldytuvo anksčiau, tai nieko tokio nenutiks ir skonio nesugadins, jei abu kartu pašildysit ant nedidelės ugnies, kol sviestas ištirps ir gerai susimaišys su kondensuotu pienu). Sumaišyti su sausainiais. Sudėti mirkytas slyvas ir kapotus riešutus. Dėti į maišelį ar kokią kepimo formą, išklotą maistine plėvele. Viską gerai suspausti, išlyginti ir statyti į šaldytuvą sustingti per naktį. Skanaus!

REZULTATAS



Su džiovintomis slyvomis bei spanguolėmis ir kokosų drožlėmis:


2 komentarai:

  1. Aš varškės tinginio paragavau prieš gerus 4 metus. Tai lyginant su pragyventu amžium - baisiai pavėluotai. Ir dar dėl to pavėluotai, kad jis be galo skanus. Aš, aišku, paragavusi iš karto gavau receptą, bet...taip jo ir nepasigaminau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :O Kaip čia taip gaunasi? Be galo skanus, gavau receptą, taip ir nepasigaminau. ??? :) Šventės artėja, pradžiuginkit "tamsuolius", nes gi va - būna neragavusių :)

      Panaikinti