2015-12-03

Nekepti avižiniai batonėliai

PRIEŠISTORĖ

Šitie batonėliai yra man tikras išsigelbėjimas, kai nežinau, ko noriu, bet ko nors "skanaus", o tiksliau - saldaus. Sąžinė rami - gi visi produktai prie sveikuoliškų kaip ir :) O ir dovanoms tinka, kas einamuoju momentu daug kam aktualu. Šaldytuve laisvai bent mėnesį galima laikyti. Ir dar patiko, kad nereikia orkaitės. Tačiau reikia gero maisto smulkintuvo ar kokio nedidelio kombainiuko. Arba produktų kiekį dauginti ir naudotis dideliu maisto kombainu. Receptas - iš Gimtadienio mugės.

RECEPTAS (man gavos 6 batonėliai)
  • 80 g avižinių dribsnių (galima ir greito virimo - lengviau kombainas sumals);
  • 40 g moliūgų sėklų (ar kokių tik patinka);
  • ½ a. š. cinamono;
  • žiupsnelis druskos;
  • 130 g žemės riešutų sviesto (galima pasigaminti ir patiems - žr. čia);
  • 40 g skysto medaus (klevų, agavų sirupas irgi tinka);
  • 40 g džiovintų spanguolių ar razinų (turėjau džiovinto kertuočio - "drakono vaisiaus", bet tinka gi visokie džiovinti vaisiai ir uogos).
Viską, išskyrus džiovintas uogas (ar vaisius) sumalti kombainu. Jei atrodo sausoka ir nekimba į vieną vietą, įpilti šaukštą kitą vandens. Įmaišyti spanguoles ar razinas. 20×10 cm formelę iškloti kepimo popieriumi, sudėti masę ir gražiai išlyginti. Palaikyti šaldytuve per naktį ar kol pakankamai sustings, kad būtų galima pjaustyti. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą