2015-12-19

Trupininis pyragas su uogiene

PRIEŠISTORĖ

Kas nežino šito seno gero pyragiuko su uogiene? Priskirčiau prie nostalgiškų kepinių, iš tų gūdžių laikų, kai nieko per daug mandro nebūdavo. Cukrus, sviestas, miltai ir kiaušiniai bei mėgstama tiršta uogienė - paprasti produktai. O jei dar yra citrinos ar apelsino, kad nutarkuoti žievelės, ir šaukštas aguonų - jau bus šiek tiek kitaip. Receptas - iš Beatos virtuvės.

RECEPTAS (manoji forma - 27×23 cm, bet galėtų būti kiek didesnė)
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 200 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 apelsino ar citrinos nutarkuota žievelė (nebūtina);
  • 400 g kvietinių miltų;
  • 50 g ruginių miltų (galima imti vien kvietinius);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 v. š. aguonų (nebūtina);
  • ~500 ml uogienės (tinka bet kokia, tik kad būtų tirštesnė; naudojau slyvų "sviestą" su kardamonu - laaabai skaniai gavosi).
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, sudėti kiaušinius, nutarkuotą apelsino ar citrinos žievelę ir viską gerai ištrinti. Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti ir sudėti į tešlą. Viską gerai suminkyti. Trečdalį tešlos atskirti ir į ją įminkyti aguonas (galima ir į bendrą tešlą dėti daugiau aguonų). Abu gabalus suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai.
Sukietėjusį didesnį tešlos gabalą sutarkuoti ar sutrupinti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus paskirstyti uogienę ir ant pačio viršaus vėl patrupinti ar užtarkuoti mažesnįjį gabalą. Kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 50 min. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą