2015-12-18

Duonos suktinukai su morkom ir sūriu

PRIEŠISTORĖ

Labai patiko :) (aš kitokių čia receptų ir nededu - tik viskas, kas labai patiko :)) Geras užkandis ar net pusryčiai - kitokia karšto sumuštinio forma. Tik česnako pridėjau pagal bandžiusiųjų rekomendacijas. Ir pakankamai greitai viskas vyksta. Kas ragavo, liko tikrai patenkinti. Iš kur receptas? O koks netikėtumas - iš Beatos virtuvės :D Nu bet ką aš padarysiu, superiniai ten man receptai - skleidžiu gėrį tolyn ir saugojuos į savo archyvus.

RECEPTAS (man gavosi 12 suktinukų)

Įdarui:
  • 2 morkos;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 1 kupinas v. š. majonezo;
  • 1 a. š. garstyčių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • pipirų.
Ir dar:
  • 12 sumuštinių duonos su sėklom riekių (beveik visa 400 g pakuotė; imu "Beatos virtuvės" arba "Urtės", arba išsikepu pati pagal pusryčių bandelių receptą);
  • 1 kiaušinis aptepimui.
Įdarui morkas ir sūrį sutarkuoti (aš tarkuoju su šiek tiek smulkesne nei burokine tarka). Sumaišyti su majonezu, garstyčiom ir išspaustu česnaku bei pipirais.
Sumuštinių duonai nupjaustyti kraštelius ir iškočioti plonai. Dėti po porą šaukštelių įdaro, viršuje ir apačioje kraštelius patepti kiaušinio plakiniu ir suvynioti į suktinuką. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, viršų dar patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min., kol lengvai apskrus. Skanaus!

REZULTATAS


2 komentarai: