2013-11-03

Sveikuoliški "Raganų piršteliai"

PRIEŠISTORĖ

Labai labai patiko Indrės iš "Keistai paprasta" paskleista nekeptų, sveikuoliškų ir bent jau man tai tikrai skanesnių helouviniškųjų "raganų pirštelių" idėja. Pasigamina daug greičiau nei sausaininė versija. O ir skoniai gali laisvai varijuoti priklausomai nuo to, kokie džiovinti vaisiai ir riešutai naudojami bei koks jų santykis (dar galima dėti šiek tiek kakavos, įtarkuoti imbiero šaknies, cinamonas turbūt irgi tiktų). Aišku, galima daryti rutuliukus, apvolioti kokose, sezamo sėklose ar dar kokiuose pabarstukuose ir turėsim labai gerą sveikuoliškų saldainiukų pavidalą (kažkada esu darius vien tik iš džiovintų vaisių, bet su riešutais dar skaniau). Tačiau šį kartą - kraupesnis vaizdelis :)

RECEPTAS (20 nemažų "pirštelių")
  • 200 g riešutų (ėmiau po 50 g graikinių, lazdyno ir migdolų riešutų bei saulėgrąžų);
  • 300 g džiovintų vaisių (ėmiau po 150 g razinų ir džiovintų datulių; galima džiovintų vaisių išvis imti minimaliai, tik kad sukibintų riešutų masę į vieną daiktą);
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • migdolų "nagučiams".
Riešutus trumpai pakepinti keptuvėje ar orkaitėje. Džiovintus vaisius nupilti karštu vandeniu. Riešutus virtuviniu kombainu (ar kavamale) sumalti rupiai, kad dar matytųsi gabaliukai. Tada sudėti džiovintus vaisius ir malti toliau, kol viskas sulips į gumulą (arba džiovintus vaisius sumalti mėsmale ir sumaišyti su riešutais). Formuoti "pirštelius", įspausti migdolo puselę į "nago" vietą (jei norima baltų "nagų", migdolus užpilti karštu vandeniu, palaikyti minutę kitą, nupilti ir nulupti odeles). Skanaus! :)

REZULTATAS



4 komentarai:

  1. Ei, kaip super atrodo! Smagu, kad patiko! ;) Skanaus sulapnojimo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ačiū :) Man tai labai skanu. Ir kas išdrįso ragauti, irgi skaniai dorojo :) Ačiū už idėją!

      Panaikinti