2013-11-16

Kukurūzų dribsnių ir žemės riešutų sviesto skanėstas

PRIEŠISTORĖ

Traškus, saldus, skalsus ir gan greitai bei paprastai pagaminamas skanėstas. Ilgam užsifiksavo pas Forellę pamatyta skani nuotrauka. Išbandžiau - labai patiko, traukiam į receptyną, gaminsim ne kartą :)

RECEPTAS
  • 150 g (120 ml) medaus (tinka ir dirbtinis; arba galima imti auksaspalvį cukraus sirupą);
  • 200 g (180 ml) žemės riešutų sviesto (galima ir patiems pasigaminti);
  • 80 g kepintų žemės riešutų (nebūtina; galima imti žemės riešutų sviestą su riešutų gabaliukais, vadinamą "crunchy");
  • 125 g (720 ml) nesaldintų kukurūzų dribsnių;
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 2-3 v. š. grietinėlės (ar pieno).
Medų ir riešutų sviestą pakaitinti, kad lengvai išsimaišytų. Dribsnius dubenyje pasmulkinti, pagrūsti (grūdau su bulvių grūstuve). Sumaišyti su riešutinę mase, berti smulkintų kepintų žemės riešutų ir viską gerai permaišyti. Krėsti į kepimo popieriumi išklotą kekso/duonos formą ir gerai supresuoti.
Šokoladą su grietinėle išlydyti garų vonelėje ir gražiai užlieti ant dribsnių masės. Statyti į šaldytuvą nakčiai (ar bent kelioms valandoms). Skanaus!

REZULTATAS


2 komentarai:

  1. Labai gražiai atrodo tavasis skanėstas! Džiaugiuosi, kad patiko ir įtraukei į savo receptyną

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi džiaugiuosi, kad atradau ir kad daliniesi tokiais skanėstais. Ačiū! :)

      Panaikinti