Neseniai vienas mūsų kolega gimtadienio proga visus darbe pavaišino labai gražiu ir skaniu vištienos pyragu iš Rimi. Pagalvojau, kad idėja labai gera ir reikia pabandyti pasigaminti namuose. Labiausiai pradžiugino, kad ir mano vaikulis kukulis kirto, net nelabai liko ką nusinešti į darbą...
Pyrago pado receptas - iš knygos "Metai Beatos virtuvėje".
RECEPTAS (21 cm skersmens formai - trims asmenims pavalgyti)
Padui (gaunasi du 21 cm skersmens pyragai, tai pusę sunaudoju šitam pyragui, o kita pusė gali ramiai kelias dienas pabūti šaldytuve kokiam kitam pyragui su šonine, pievagrybiais, porais ir varškės sūriu, su įvairiomis daržovėm, su lašiša, špinatais ir grūdėta varške, su voveraitėm ir brokoliais ir t. t.):
- 120 g sviesto;
- 200 g kvietinių miltų;
- 50 g ruginių miltų (arba pilno grūdo kvietinių, nors gerai ir su paprastais miltais);
- žiupsnelis druskos;
- 1 kiaušinis;
- 1-2 v. š. pieno.
- 300 g virtos vištienos filė (užtenka 20 min apvirti pasūdytame vandenyje);
- 140 g brokolio žiedynų (maždaug pusė nedidelio brokolio);
- 1 poras;
- 1 nedidelė morka;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- 200 g grietinėlės;
- 2 kiaušiniai;
- 70 g fermentinio sūrio;
- kario prieskonių miltelių;
- juodųjų pipirų;
- druskos.
Pado tešlai šaltą sviestą supjaustyti kubeliais ir sudėti su miltais ir žiupsneliu druskos į virtuvinį kombainą. Paleisti kombainą, kad miltai susimaišytų su sviestu. Kiaušinį paplakti su pienu, supilti į miltų ir sviesto trupinukus ir dar paleisti kombainą, kad trupinukai pradėtų lipti. Rankomis dar šiek tiek paminkyti, kad suliptų į vieną gabalą. Padalinti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 20 min.
Vieną gabalą tešlos iškočioti iki maždaug 3 mm storio (kitą gabalą pasilikti kitam kartui), kloti į kepimo formą suformuojant maždaug 2,5-3 cm aukščio kraštelius. Statyti formą į šaldytuvą dar 10 min atšalti.
Atšalusį padą subadyti šakute, ant viršaus kloti kepimo popierių ir berti žirnius, pupeles ar tiesiog akmenukus, kad tešla kepdama nesikeltų. Šauti į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę. Po maždaug 15 min ištraukti, nuimti kepimo popierių su “prispaudukais” ir kepti dar apie 10 min iki gražaus parudimo.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Brokolio žiedynus pasmulkinti, užpilti verdančiu vandeniu ir 2-3 min palaikyti. Po to perlieti šaltu vandeniu. Pusžiedžiais supjaustytą porą ir plonais šiaudeliais sutarkuotą morką pakepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus, pasūdyti, pagardinti pipirais.
Kiaušinius paplakti su grietinėle, druska, pipirais ir kario prieskoniais.
Ant beveik iškepusio pado dėlioti brokolius, tada - vištienos gabalėlius, tada kloti pakepintus porus su morkom, pilti grietinėlės ir kiaušinių plakinį bei ant viršaus barstyti tarkuoto sūrio. Kišti atgal į orkaitę ir kepti dar maždaug pusvalandį. Iškepus šiek tiek atvėsinti. Pyragas skanus ir šaltas. Skanaus!
REZULTATAS
bandysiu siandien. Aciu Jurate uz rec.
AtsakytiPanaikintiSkanaus :) Smagu dalintis! Parašyk, kokie įspūdžiai. Ačiū.
Panaikinti