Su vaiku prieš keletą dienų prisirinkom per porą valandų 7 kg aviečių. Taip buvo gera vidury laukų - tylu, oras superinis, gaivus vėjelis, miesto vaikas patenkintas smagia atrakcija :) Dalį suvalgėm (kiek tik tilpo), dalį užšaldžiau pertrintų per sietelį (bus ombre tortams), dar viriau uogienę paprastą vaikui be jokių mandrybių ir uogienę-tyrelę su kriaušėm ir bruknėm (dalį bruknių keičiau avietėm) - šita labai patiko. O visa kita sunaudojau varškės pyragams - keptam ir nekeptam (iš Beatos virtuvės laidos). Nekeptam gal kiek mažiau darbo reikia ir jis toks gaivesnis, labai tinkamo saldumo. Bet būna žmonių, kas nemėgsta baltojo šokolado (o jo skonis gan gerai jaučiasi), tai bandyčiau keisti kondensuotu pienu. Arba rinktis keptą, tokį rimtesnį, solidesnį, gal labiau žiemai tinkantį mano jau seniau išbandytą ir aprašytą variantą.
RECEPTAS (manoji forma - 16 cm skersmens; kokiems šešiems paskanauti užtektų)
Padui:
- 100 g sausainių;
- 50 g lazdyno riešutų;
- 50 g sviesto.
Varškės masei:
- 100 g baltojo šokolado;
- 250 g kreminės varškės (galima imti ir paprastą, bet tada reikia gerai pertrinti);
- 100 ml riebios grietinėlės;
- 1 a. š. (5 g) želatinos miltelių (arba pusė kupino šaukšto želatinos stambesniais grūdeliais);
- 50 ml šalto vandens;
- apie 200 g aviečių (ar kitų uogų).
Lazdyno riešutus pakepinti 5-7 min 200 °C orkaitėje ar tiesiog keptuvėje. Atvėsinti, patrinti tarp pirštų, kad nusiimtų luobelės. Sumalti kavamale ar virtuviniame kombaine. Taip pat sumalti ir sausainius. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais. Iš šios masės padaryti padą su nedideliais krašteliais atsegamoje pyrago formoje, išklotoje kepimo popieriumi (šonams naudoju acetatinę juostą). Statyti į šaldytuvą, kol bus ruošiama varškės masė.
Želatinos miltelius užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Baltąjį šokoladą ištirpinti mikrobangų krosnelėje ar virš vandens vonelės ir įmaišyti į varškę. Grietinėlę išplakti iki lengvų putų ir taip pat įmaišyti į varškės masę. Ten pat keliauja ir pakaitinta (kad visiškai ištirptų) želatina.
Dalį varškės kremo pilti ant sausaininio pado, dėlioti dalį aviečių, supilti likusią dalį varškės ir ant viršaus išdėlioti likusias avietes. Statyti į šaldytuvą bent kelioms valandoms (ar per naktį), kad sustingtų. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą