Nuostabus pyragas! Irgi žinomas iš vaikystės (bet tik neseniai sužinojau, kad jis vadinasi "Draugystės", pasirodo). Gaunasi tikrai didelis, bet ir labai skanus, todėl nesiūlau mažinti proporcijų. Receptas - maždaug iš "Taip norėjau..." blogo.
RECEPTAS (skarda beveik per visą orkaitę)
Tešlai:
- 300 g sviesto (arba kepinių margarino, arba per pusę to ir ano);
- 150 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 3 v. š. grietinės;
- 600 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos.
- 300 g obuolienės (ar kokio kitokio džemo);
- 600 g varškės;
- 100 g cukraus;
- vanilės;
- 3 kiaušiniai (iš jų 1 trynys - viršaus aptepimui).
Tešlai kambario temperatūros sviestą (ar/ir margariną) išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius vis po kiekvieno gerai išsukant. Dėti grietinę ir vėl gerai išmaišyti. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Užminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis, kad viena būtų kiek didesnė.
Išsikirpti kepimo popieriaus pagal skardos dydį, bet kad būtų ir krašteliams. Ant jo iškočioti didesnįjį tešlos gabalą (kitą pasidėti į šaldytuvą) ir su visu popieriumi perkelti į skardą (gerai būtų, kad iškočiotas padas bent kokį 1 cm kraštelį turėtų). Kepti 180 °C temperatūroje 20 min. Ištraukti ir šiek tiek atvėsinti.
Įdarui baltymus atskirti nuo trynių (vieną trynį atsidėti viršaus aptepimui) ir išplakti iki standžių putų. Varškę išsukti su 2 tryniais, cukrumi ir vanile. Atsargiai įmaišyti baltymus. Ant pravėsusio apkepto pado paskirstyti obuolienę, o ant jos - varškės įdarą. Išsikirpti pagal pyrago dydį kepimo popieriaus ir ant jo iškočioti antrąją tešlos dalį, kuria užkloti varškės įdarą. Viršų patepti tryniu, šakute padaryti dryželius ir pabaigti kepti pyragą toje pačioje temperatūroje dar 40 min. Iškepus visiškai ataušinti ir tada pjaustyti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą