2016-08-20

Lašiša su cukinijomis, morkomis ir porais vokelyje (en papillote)

PRIEŠISTORĖ

En papillote - būdas kepti žuvį, mėsą, daržoves susukant, "uždarant" kepimo popieriaus, folijos, kepimo rankovės paketėlyje. Labai labai džiaugiuosi šituo atradimu, tai ir skubu dalintis. Greitai, paprastai, sveikai ir skaniai gaunasi žuvis vokelyje. Sultinga, minkšta, tiesiog superinė... Daržovės, kurios gali būti pačios įvairiausios, tik fantazijos reikia turėti (arba internetą), irgi labai skanios ir norėjosi jų dar daugiau, tai prašom nepagailėti, didesnius paketėlius valgytojams sukonstruoti. Smagu va taip su visu vokeliu ir patiekti.

RECEPTAS
  • lašišos filė su oda (tinka ir upėtakis, šamas, starkis, lydeka, menkė ir pan.);
  • cukinijų;
  • morkų;
  • porų;
  • šlakelio aliejaus;
  • šviežių petražolių (nebūtina);
  • citrinos (su laimu šiek tiek jautėsi kartumas);
  • druskos;
  • maltų pipirų;
  • prieskonių žuviai (nebūtinai).
Lašišos filė pabarstyti druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Cukinijas supjaustyti pusskrituliais ar stambesnėm lazdelėm, jei labai didelės, pasūdyti. Morkas sutarkuoti ar supjaustyti lazdelėm, porus - pusžiedžiais. Aliejuje apkepinti porus ir morkas, pasūdyti, papipiriuoti. Ant išsikirpto kepimo popieriaus lapo vienai porcijai dėti pakepintų daržovių, cukinijos, smulkintų petražolių. Ant viršaus kloti lašišos filė gabaliuką, ant jos - pora citrinos griežinėlių. Iš kepimo popieriaus sudaryti paketėlį, sandariai užlankstant visus kraštus. Kepti iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min (folijoje kepa šiek tiek ilgėliau, rankovėje dar nebandžiau). Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą