PRIEŠISTORĖ
Labai patiko šita garnyro idėja iš knygos "Metai Beatos virtuvėje". Valgiau ir su kepta lašiša, ir tiesiog vieną kabliavau. Vietoj kokosų pieno ėmiau nedideli indelį kokosų grietinėlės, šiek tiek praskiedžiau vandeniu ir irgi labai tiko. Ir nereikia daugiau jokių anei ryžių, anei bulvių prie mėsos ar žuvies. Tikrai gaminsiu dažniau. Vietoj brokolių tinka ir žiediniai kopūstai.
RECEPTAS (šešiems užteks kaip garnyras)
- 1 didelis brokolis;
- 1 skardinė (400 ml) kokosų pieno;
- 1 v. š. miltų;
- 40 g tarkuoto parmezano tipo sūrio;
- druskos.
Kokosų pieno skardinę prieš atidarant gerai suplakti. Nedideliame puodelyje porą šaukštų pieno sumaišyti su miltais. Supilti likusį kokosų pieną ir pavirinti nuolat maišant, kol padažas sutirštės. Sudėti dalį sūrio, pasūdyti.
Apvirtus brokolius dėti į kepimo indelius ar vieną didelį indą, užpilti padažu, pabarstyti likusiu sūriu ir šauti į iki 190 °C temperatūros įkaitintą orkaitę, kur kepti 25-30 min. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą