2016-02-06

Apelsininė lašiša

PRIEŠISTORĖ

Negerai negerai, bet žuvis gan reta mūsų namuose, TAČIAU po šito recepto atradimo bent jau lašišą kepsim dažniau. NENORMALIAI SKANI žuvis gavosi! Prieš Kalėdas ruošiausi kepti antį su apelsinais ir rozmarinu. Taip morališkai ir neprisiruošiau. Bet tai kaip džiaugiuosi, kad lašišą su šitų dviejų deriniu išbandžiau! O dar koks malonus atradimas kokosų piene užkepti brokoliai prie taip paruoštos žuvies... Pasijutau aukštesniam lygyje :) Pietūs ar vakarienė verta tiek vasario 14-osios, tiek vasario16-osios :) Labai labai rekomenduoju.

RECEPTAS
  • 2 lašišos pjausniai (manieji svėrė apie 350 g);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus kepti;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 nedidelė šakelė šviežio rozmarino (arba maždaug 1 kupinas a. š. smulkinto);
  • 50 ml vištienos sultinio;
  • 1 apelsino sultys (~50-80 ml) ir nutarkuota žievelė;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 kupinas a. š. kukurūzų krakmolo (manau, tiktų ir bulvių).
Lašišos pjausnius pabarstyti druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus. Iškepti lašišą (apie 3 min. kiekvienai pusei). Išimti iš keptuvės.
Smulkintą česnaką ir rozmariną pakepinti 20 s, įpilti 2-3 šaukštus sultinio (šiek tiek pasilikti sumaišymui su kukurūzų krakmolu) ir dar šiek tiek pakaitinti. Supilti apelsino bei citrinos sultis, dėti nutarkuotą apelsino žievelę bei medų. Pakaitinti maišant, kol medus ištirps. Likusį sultinį sumaišyti su kukurūzų krakmolu ir supilti į ruošiamą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Pakaitinti apie 1 min, kol padažas pradės tirštėti.
Grąžinti lašišą į keptuvę su padažu ir dar minutę pakaitinti ant nedidelės ugnies, užlaistant šaukštu padažo ant žuvies. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą