PRIEŠISTORĖ
Skubu dalintis labai geru receptu iš Skaniausių šeimos kepinių knygos. Sakyčiau, tikrai nedaug darbo, o rezultatas superinis. Nesu labai didelė šokoladinių dalykų mėgėja, bet šitas man labai patiko. Sausainiais nepavadinčiau, kaip šaltinyje siūlo, nes gaunasi minkštas daiktas. Tik svarbu naudoti gerą, skanią, 20-22% riebumo kakavą (kartais būna pavadinta kaip "šokoladinė" ir yra sodrios tamsios spalvos). Ir stengtis neperkepti, t. y. kai tik įkišus medinį pagaliuką, prie jo tešla nebeprilimpa, traukti pyragą lauk. O riešutai tinka visokie, manyčiau.
RECEPTAS (manoji kepimo forma - 23×28 cm)
REZULTATAS
- 125 g sviesto (galima bandyti ir su margarinu kepiniams);
- 2 kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- vanilės;
- 75 g miltų;
- 60 g kakavos (20-22% riebumo);
- ¼ a. š. kepimo miltelių;
- ¼ a. š. druskos;
- 125 g riešutų (siūlo graikinius, turėjau anakardžių, naudoti mėgstamiausius :)).
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą