2015-11-02

Šokoladinis pyragas su riešutais

PRIEŠISTORĖ

Skubu dalintis labai geru receptu iš Skaniausių šeimos kepinių knygos. Sakyčiau, tikrai nedaug darbo, o rezultatas superinis. Nesu labai didelė šokoladinių dalykų mėgėja, bet šitas man labai patiko. Sausainiais nepavadinčiau, kaip šaltinyje siūlo, nes gaunasi minkštas daiktas. Tik svarbu naudoti gerą, skanią, 20-22% riebumo kakavą (kartais būna pavadinta kaip "šokoladinė" ir yra sodrios tamsios spalvos). Ir stengtis neperkepti, t. y. kai tik įkišus medinį pagaliuką, prie jo tešla nebeprilimpa, traukti pyragą lauk. O riešutai tinka visokie, manyčiau.

RECEPTAS (manoji kepimo forma - 23×28 cm)
  • 125 g sviesto (galima bandyti ir su margarinu kepiniams);
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g cukraus;
  • vanilės;
  • 75 g miltų;
  • 60 g kakavos (20-22% riebumo);
  • ¼ a. š. kepimo miltelių;
  • ¼ a. š. druskos;
  • 125 g riešutų (siūlo graikinius, turėjau anakardžių, naudoti mėgstamiausius :)).
Sviestą (ar margariną) ištirpinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Supilti pravėsusį sviestą ir vėl išplakti. Miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską sumaišyti kartu ir suberti į tešlą. Viską gerai išplakti. Dėti pasmulkintus riešutus ir išmaišyti. Tešlą krauti į kepimo popieriumi išklotą formą, tolygiai paskirstyti, išlyginti ir kepti 180 °C orkaitėje apie 25 min. (tikrinti su mediniu pagaliuku). Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą