PRIEŠISTORĖ
Net nesitikėjau, kad bus taip skanu (idėja pagal Jamie Oliver). Net vaikas valgė! Labai geras būdas sunaudoti moliūgą, gautą skaptuojant, ploninant jo sieneles. Ir jaučiu, kad jei ne kalendra, nebūtų taip skanu... Galima pridėti čiliukų, kas mėgsta aštriau (neturėjau, dėjau šiek tiek maltų kajeno pipirų). Dar siūlo gardinti kario lapais (ir tai, sako, visai nieko panašaus į geltonus kario prieskonius, kario lapų juose paprastai nebūna). Bet tai kur čia toj mūsų Lietuvėlėj rasi? Džiovintų - dar įmanoma, bet šviežių... :/ Pakeisti nėra kuo, bet ir be jų - labai skanu.
RECEPTAS (3-4 personoms)
- 400 g paruošto moliūgo (galima pjaustyti kubeliais, galima tarkuoti burokine tarka - greičiau susitroškins, galima pjaustyti bet kokiom nedidelėm formom);
- 1 cm imbiero šaknies;
- 1 skiltelė česnako;
- nedidelis pundelis šviežios kalendros;
- 1 kupinas a. š. kokosų aliejaus (ar žemės riešutų, ar dar kokio nors bet kokio patinkančio);
- ½ nedidelio poro ar svogūno (ar 1 šalotinis svogūnėlis);
- kajeno ar čili miltelių (ar šviežio čili pipiriuko);
- ¼ a. š. garstyčių grūdelių (dėjau juodas, nes tik tokias turėjau);
- ¼ a. š. ciberžolės miltelių;
- 100 g savo sultyse konservuotų pomidorų (arba 2 blanširuoti smulkinti pomidorai, arba 3 v. š. pomidorų padažo);
- 200 g kokosų pieno;
- 100 g avinžirnių (arba 200 g konservuotų);
- druskos.
Pirmiausia, jei naudojami nevirti avinžirniai, tai užpylus juos vandeniu pamirkyti per naktį. Išvirti (man užtenka 20 min.).
Nuluptą imbierą supjaustyti plonais pagaliukais. Česnaką susmulkinti. Kalendrai nuskabyti lapelius, likusius stiebelius atskirai pasmulkinti.
Aliejų įkaitinti didelėje keptuvėje ar nesvylančiame storu dugnu puode. Jame lengvai pakepinti porą ar svogūną, imbierą, česnaką, smulkintą čili pipiriuką (jei naudojamas šviežias). Sudėti smulkintus kalendros stiebelius, prieskonius, pomidorus, moliūgus. Kelias minutes patroškinti uždengus. Pasūdyti. Supilti kokosų pieną, suberti avinžirnius ir troškinti ant nedidelės ugnies uždengus, kol moliūgai išsitroškins (apie 20-30 min.). Patiekti su basmati ar kokiai kitais mylimais ryžiais bei užbarsčius smulkintų kalendros lapelių. Skanaus!
REZULTATAS
Nuluptą imbierą supjaustyti plonais pagaliukais. Česnaką susmulkinti. Kalendrai nuskabyti lapelius, likusius stiebelius atskirai pasmulkinti.
Aliejų įkaitinti didelėje keptuvėje ar nesvylančiame storu dugnu puode. Jame lengvai pakepinti porą ar svogūną, imbierą, česnaką, smulkintą čili pipiriuką (jei naudojamas šviežias). Sudėti smulkintus kalendros stiebelius, prieskonius, pomidorus, moliūgus. Kelias minutes patroškinti uždengus. Pasūdyti. Supilti kokosų pieną, suberti avinžirnius ir troškinti ant nedidelės ugnies uždengus, kol moliūgai išsitroškins (apie 20-30 min.). Patiekti su basmati ar kokiai kitais mylimais ryžiais bei užbarsčius smulkintų kalendros lapelių. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą