PRIEŠISTORĖ
Paprastučiai, bet skanūs, trapūs sausainukai iš smagaus pasiruošimo Kaziuko mugei į darželį (jau koks mažajam džiaugsmas "atspausdinti" visokius iš žiemos miego pabudusius žvėrelius...). Geras receptas, jei norisi, kad išsilaikytų forma. Reikėjo dvigubos normos, kad užpildyti visą krepšelį, kurio receptą jau talpinau anksčiau. O pačių sausainių receptas - iš Beatos pirmosios knygos "Beatos virtuvė", tik ten tešloje 20 g mažiau cukraus ir sausainiai suvožti po du, pertepti uogiene bei pabarstyti cukraus pudra (ir vadinasi Arvydo močiutės sausainiai). Bandžiau ir tokius su aviečių uogiene - labai patiko, viskas maloniai susimaišo ir ištirpsta burnoje. Beveik tą patį receptą jau esu naudojusi ir "gėlių" puokštei kepti.
RECEPTAS (2 su trupučiu skardos įvairių formų sausainių)
- 250 g miltų;
- 1 (nubrauktas) a. š. kepimo miltelių;
- 120 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 1 kiaušinio trynys;
- 3 v. š. pieno (iš bėdos tinka ir vanduo).
Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti. Šaltą sviestą vis padažant į miltus sutarkuoti burokine tarka (galima ir ta smulkesne, bet ne bulvėms skirta) vis apvoliojant miltuose. Dirbti reikia kuo greičiau, kad nepradėtų tirpti sviestas, nes tada sausainiai nebus tokie trapūs. Pirštais dar greitai viską pakedenti, kad gautųsi vientisi trupiniai. Suberti cukrų ir vanilinį cukrų, gerai permaišyti. Pilti trynį, išplaktą su pienu, ir greitai suminkyti viską į vieną gumulą. Jei nenori lipti, įpilti dar kokį šaukštą pieno. Tešlą įdėti į maišelį ar suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Atšaldytą tešlą dalimis kočioti plonai (2-3 mm) ant miltuoto paviršiaus, spausti formeles ir kepti 180 °C orkaitėje 10-12 min. Skanaus!
REZULTATAS
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą