2014-05-03

Varškės keksas

PRIEŠISTORĖ

Oi, va šitas tai labai patiko! Iš tikrųjų nieko labai nesitikėjau, nes neturėjau kreminės varškės, o terliotis betrindama tingėjau (vai vai kaip negražu...). Dar vienas labai nekaip mane paveikęs dalykas - orkaitės nekaitimas (tai kaip ir gyvenimo pabaiga...?! :)), o viskas keksui jau suruošta, beliko tik iškepti... Paskambinus 8 žmonėms iš eilės ir taip neradus pasiruošusios priimti mano kekso kepimui orkaitės (nėr ko norėti prieššventinį Gegužės 1-osios vakarą - visi svečiuose, su svečiais, laukia svečių, ruošiasi į svečius), susimąsčiau apie siunčiamus ženklus :D Besukaliodama orkaitės rankenėlę pastebėjau, kad veikia grilius! Iššūkis :) Kepam po griliumi :) Vietoj 40 min. kepimas užsitęsė iki ("tik") 2 val. BET rezultatas tikrai maloniai nustebino! Galvojau, kad bus kažkas panašaus į varškės apkepą, bet gavosi drėgnas (tačiau tikrai iškepęs), įdomios korėtos tekstūros (spėju, kad nuo sodos ir varškės reakcijos, kol buvau orkaitės paieškose, o gal taip ir turėjo būti) ir labai skanus, bent porą dienų gerai išsilaikantis ir neprarandantis savo drėgmės keksas. Būtinai kartosiu ir normaliomis sąlygomis. Už receptą ačiū Forellei.

RECEPTAS (kepiau tokioj 22 cm su skyle silikoninėj formoj)

  • 150 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 150 g cukraus;
  • vanilinio cukraus;
  • 4 kiaušiniai (arba 3 dideli, o aš dėjau 5 nedidukus);
  • 300 g kreminės varškės (“President”, “Mūsų švelnioji” arba paprasta labai gerai pertrinta);
  • 300 g miltų (kadangi naudojau paprastą "Bariūnų" 9% varškę, kurios su niekuo netryniau, matyt, ji nėra tokia šlapia, kaip kokia "President" kreminė, tai miltų vos 200 g pavyko sudėti);
  • 1 ½ a. š. sodos (tikrai nesijaučia, nereikia baimintis);
  • 200 g džiovintų vaisių, uogų (naudojau rome mirkytas razinas, dž. spanguoles, abrikosus, datules, slyvas ir apelsinų cukatas);
  • cukraus pudros apibarstymui.
Sviestą gerai ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir vis gerai išplakti. Sudėti varškę ir išmaišyti. Įsijoti miltus, sumaišytus su soda, ir viską gerai atsargiai permaišyti. Sudėti džiovintus vaisius. Kekso kepimo formą ištepti riebalais, sukrauti tešlą ir kepti 30-40 min. 180 °C orkaitėje. Skanaus!

REZULTATAS



4 komentarai:

  1. Aš jau būčiau rankas nuleidus ir iš tešlos blynų išsikepus, bet po grilium tikrai nesugalvojus kišti :) Džiaugiuosi, kad keksas patiko, kai iškepsi normaliomis sąlygomis, pasidalink, kuriuo gi būdu gavosi skaniau. Nes dabartinė korėta struktūra tikrai labai įdomiai ir skaniai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar buvo mintis duonkepėj kepti, nu bet kad gi čia keksas - reikia kepti kekso formoj :) O grilius tai vis tiek įkaitina orkaitę, tai pridengus folija ir kepiau kažkaip... :) Būtinai prasinešiu, kaip gaunasi normaliai kepant :) Ačiū!

      Panaikinti
  2. Anonimiškas2015-01-06 11:10

    As kepiau paprastoje orkaiteje,tik dejau grudetos varskes 500gr.Skonis labai liuxs!!!Ačiū uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu smagu, kad skaniai gaunasi ir normaliai kepant :) Ačiū už atsiliepimą :)

      Panaikinti