2014-04-29

Ruginė duona su sėklomis (su raugu)

PRIEŠISTORĖ

Labai paprasta, drėgna (bet ne šlapia) ir labai skani 100% ruginė duonutė su įvairiomis sėklomis (iš Beatos Kepinių knygos). Kildinimui naudojamas raugas, jokių mielių, kas leidžia duonai išlikti šviežiai kelias dienas.

RECEPTAS
  • 400 g ruginių viso grūdo miltų;
  • 200 g aktyvaus (iš vakaro "pamaitinto") raugo (išsamiai apie ruginį raugą galima paskaityti malsena.lt);
  • 1 a. š. druskos;
  • 1 v. š. kmynų;
  • 100 g įvairių sėklų (dėjau po 2 v. š. saulėgrąžų, linų sėmenų, sezamo ir moliūgų sėklų);
  • ~300 ml nešalto vandens.
Miltus, raugą, druską, kmynus, sėklas ir vandenį gerai išmaišyti (man su šaukštu dar išėjo išmaišyti, bet jau dribt tai nuo jo niekas nebegebėjo dribti). Šlapiomis rankomis suformuoti kepaliuką riebalais išteptoje ir miltais pabarstytoje formoje (galima dar ir viršų pabarstyti sėklomis) ir uždengtą (dedu su visa forma į celofaninį maišelį) palikti šiltai kilti bent 6-8 val. Kepti 200 °C orkaitėje 40 min. ir dar 20 min. sumažinus iki 180 °C. Iškepusį kepaliuką apipurkšti vandeniu ir palikti atvėsti uždengus rankšluostėliu. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą