2014-04-18

Kiaušininis likeris

PRIEŠISTORĖ

Makaluojam jau Velykas? :) Beje, kiaušininius visokius tokius alkoholius mėgsta kai kur pilstyti ir kalėdiniu laikotarpiu, pasirodo... Man tai tinka visaip kaip visada kada. Gaunasi kaip koks skystas "širšių medus" ar kaip ten vadinasi gogolis-mogolis su spiričiuku? Receptas iš Sezoninės virtuvės.

RECEPTAS (0,8 l)
  • 5 tryniai;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 200 g (½ skardinės) saldaus kondensuoto pieno;
  • ½ l degtinės (pilu mažiau - ragauti pagal poreikius :));
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis tarkuoto/malto muskato riešuto (nebūtina).
Trynius gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir muskato riešutu. Supilti kondensuotą pieną ir išplakti. Supilti degtinę ir vėl išplakti. Supilstyti į butelius ir pastatyti šaltai porai dienų subręsti. Šaldytuve galima laikyti 2-3 savaites. Prieš ragaujant, reiktų palaikyti kambario temperatūroje, nes tik ištrauktas būna tirštokas. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą