2016-06-17

Panna cotta su jogurtu

PRIEŠISTORĖ

Paprastesnio deserto vasarai nei panna cotta su trintom šviežiom uogom (mandrai "coulis" vadinamom) aš kol kas nežinau (nors atvira išbandymams, prašom siūlyti, kas netingi, būsiu dėkinga). Jei reiktų deserto čia ir dabar, tai rinkčiausi "Itono betvarkę", o jei yra viena kita valandėlė palaukimui, kad desertas sustingtų, tai šitas irgi puikiai tinka.
Paprastai panna cotta gaminama iš grietinėlės (arba kokosų grietinėlės), ją praskiedžiant pienu ar kokosų pienu (ar kokiu kitokiu augaliniu). Šįkart praskiedimas įvyko jogurtu ir labai sėkmingai - toks lyg papildomas lengvumas atsirado, rūgštelė šiokia tokia. Labai patiko!

RECEPTAS (šešiems)
  • 400 ml riebios grietinėlės;
  • 400 g jogurto (puikiai tinka bet koks natūralaus skonio ar paskanintas; šį kartą turėjau su šilauogėm);
  • 6 a. š. cukraus (arba dvigubai mažiau, jei jogurtas saldintas);
  • 1 vanilės ankštis (galima kokia nors kitokia vanilės forma keisti);
  • 20 g (6 a. š. be kaupo) želatinos (sustingusi panna cotta turi gautis lengva, minkšta, vos laikanti formą);
  • 150 ml vandens želatinos brinkinimui;
  • 250 g braškių (+cukraus pagal skonį, jei norisi), saujelė pistacijų, mėtų pateikimui.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
Užkaisti grietinėlę su cukrumi, išilgai perpjauta vanilės ankštimi ir išskobtomis iš jos sėklytėmis. Kai beveik užvirs, supilti išbrinkintą želatiną, ir dar kaitinti maišant, kol neliks želatinos grūdelių (bet neleisti užvirti!). Nukelti nuo ugnies, perkošti, leisti šiek tiek atvėsti. Tada dalimis įmaišyti į jogurtą. Išpilstyti į norimas formeles. Statyti į šaldytuvą sustingimui (darau iš vakaro, tai ryte tikrai būna sustingę).
Patiekiant ant viršaus užpilti trintį braškių, puošti kapotom pistacijom, mėtos lapeliais (jei atrodo per tvirta, palaikyti kambario temperatūroje kokią valandą). Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą