2018-12-22

Kalėdų senelis slapukas 2018 ir minkšti meduoliniai sausainiai

PRIEŠISTORĖ

Artėja artėja, smarkiai atbėga tos mūsų labai laukiamos šventės, atnešdamos malonių akimirkų kasdien. Kai kurias susikuriam patys (kad ir kepant neatsivalgomus meduolius kiekvieną savaitgalį, o gal ir dažniau...), kai kurias dovanoja kiti - ir labai jiems ačiū! Viktorijai iš Receptų medžio dėkoju jau šeštą kartą už organizuojamą Kalėdų senelį slapuką, kuriuo šiemet man tapo šmaikštuolė Marija iš to pačio medžio. Kodėl šmaikštuolė? O ką galima pagalvoti, gavus tokią dovaną? :)



Labai maloniai nuteikiantis šventinis ekologiškos medvilnės virtuvinis rankšluostėlis ir... konservų dėžutė?!? Be jokių etikečių, brendinių emblemų... Kame čia šuo pakastas? Nagi nagi nagi... Tikiuos, kad ne mielos Lietuvėlės oras "užkonservuotas". Visa laimė, kad apvertus dėžutę randu mažytėm raidytėm produkto aprašymą - "Ali šokoladinės" belgiškas apelsinų skonio baltasis šokoladas, pagardintas cukruotomis pistacijomis ir sirupe virtais apelsinų griežinėliais (saldu, bet ir labai skanu!):



Ačiū už mielą ir originalią dovanėlę! :) P. S. Paštas veikia keistai: iš Vilniaus iki Kauno siuntinukas keliavo 2 dienas, o lapukas su pranešimu apie siuntą iš pašto iki mano dėžutės - visas 4... Bet gavau iki Kalėdų! Labai smagu :)
O aš šiemet slapuku buvau mielai Bajalių šeimynai ir atėmiau malonumą kulniuoti į paštą - įsiprašiau Dovilei į darbą ir patikimai dovanėlę įteikiau tiesiai į rankas (tą pačią dieną, kaip ir turėjo ateiti man pranešimas apie Marijos siuntinuką). Labai smagu susipažinti!
Ir tuo pačiu dalinuosi Bajalių blog'e atrastu labai skanių minkštų meduolinių sausainių receptu - kepėm su mažuoju jau tris kartus šį gruodį ir kepsim dar ne kartą.

RECEPTAS (13 didelių sausainių)
  • 110 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 120 g medaus;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 100 g maltų migdolų (labai skanu ir su lazdyno riešutais);
  • 100 g avižinių miltų (labai gerai gaunasi ir su kukurūzų miltais);
  • 100 g kvietinių miltų;
  • 1½ a. š. prieskonių meduoliams (ėmiau po ½ a. š. malto cinamono, imbiero ir kardamono);
  • ¼ a. š. sodos.
Minkštą sviestą išsukti su medumi (pakaitinti, jei kietas), cukrumi ir druska. Mušti kiaušinį ir išplakti iki vientisos masės. Maltus migdolus, miltus, prieskonius bei sodą sumaišyti ir suberti į tešlą. Gerai išmaišyti. Gaunasi tiršta, bet šaukštu dar pamaišoma masė. Kabinti ledų šaukštu ir dėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (galima bandyti ir paprastu šaukštu formuoti). Kepti 180 °C temperatūroje 20 min. Skanaus! Su pienu... mmm... 

REZULTATAS




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą