2014-05-03

Cukinijų ir bulvių blynai su rūkyta lašiša

PRIEŠISTORĖ

Jau kaip man patinka šitie blynai... Kad ir kaip būčiau privalgius, kiekvieną kartą prisikaupia pilna burna seilių, vos tik pagalvoju apie juos. Galima apsieiti ir be lašišos, bet jau bus paprastesni blynai. Galima kepti ir vien tik iš cukinijų arba vien tik iš bulvių. Būtina nepamiršti kmynų, o varškė tokio lyg purumo, lengvumo prideda. Jau nebežinau, kiek kartų kepiau ir dar kepsiu kepsiu, ir visiems rekomenduosiu. Receptą sulipdžiau iš dviejų Beatos knygų (pirmosios "Beatos virtuvė" ir antrosios "Metai Beatos virtuvėje").

RECEPTAS (man gaunasi 12 blynų - užteka trims)
  • ½ nedidelės cukinijos (~150 g);
  • 2 bulvės;
  • ½ svogūno;
  • 150 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 v. š. miltų;
  • druskosmaltų juodųjų pipirų;
  • kmynųdž. raudonėliošviežių krapų;
  • 100 g rūkytos lašišos;
  • aliejaus kepimui.
Cukiniją ir nuskustas bulves sutarkuoti burokine ar ta smulkesne (bet ne bulvių) tarka. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir dėti prie cukinijų su bulvėm. Krauti varškės, mušti kiaušinius, berti miltus, druską ir prieskonius bei gerai išmaišyti. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi krauti po šaukštą blynų masės, dėlioti lašišos gabaliukų ir dar ant viršaus uždėti blynų masės tiek, kad užklotų lašišą. Leisti gerai pakepti, atsargiai apversti ir dar pakepti keletą minučių. Skanaus! Su grietine, aišku :)

REZULTATAS



4 komentarai:

  1. Neabejoju, kad šie blynai tiesiog tobuli! Beatos cukinijų ir varškės blynai su lašiša man be galo skanūs, kaip ir bulvių ir cukinijų blyneliai. Ačiū, kad priminei. Kaip tik šaldytuve voliojasi cukinija :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanūs :) Kartosiu dar ne kartą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu labai smagu, kad patiko :) Mes irgi labai jau daug kartų kartojom ir dar tikrai kartosim.

      Panaikinti