Mano šeimoj besaikio pamišimo dėl kiaušinių dažymo nėra. Per šias Velykas nudažėm viso labo 10 (6 pirmą Velykų rytą ir 4 - antrą). Praktiškai visada marginam ryte per pačią šventę, nes norisi kiaušinius valgyti šiltus. Pasigrožim, kas gavosi ir sudorojam :) Visada nusidažom bent kokius 3-4 ir per vaikučių Velykėles, Atvelykį, nes vaikui baisiai patinka tos kiaušinių tvirtumo rungtynės. O jei netyčia vienas kitas margutis lieka (rekomenduojama kietai virtus kiaušinius suvartoti per 24 valandas) ir mintis apie baltą mišrainę, silkę pataluose, pikantišką mišrainę, Nicos salotas, Cezario salotas su kiaušiniu, įdarytus kiaušinius ar šaltibarščius nevilioja, va, štai jums receptukas, kur sunaudoti margučių likučius saldžiai (receptas iš Sezoninės virtuvės). Kepiau jau tris kartus ir tai jau tampa tradicija po Velykų ar Atvelykio pasimėgauti sausainiais su kokoso drožlėm ir šokolado gabaliukais, o virto kiaušinio visai nesijaučia.
RECEPTAS (man gaunasi 16-17 gigantiškų sausainių, kurie laisvai gali būti dvigubai mažesni)
- 2 kietai virti kiaušiniai;
- 180 g sviesto;
- 1 st. rudojo cukraus;
- 2 a. š. vanilės ekstrakto (naudojau 1 a. š. cukraus miltelių su natūralia vanile);
- žiupsnis druskos;
- 2 st. šviesių speltų miltų (naudojau 300 g paprastų);
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 100 g šokoladinių lašelių (ar smulkinto juodojo šokolado);
- 2 v. š. kokoso drožlių.
Labai minkštą sviestą išplakti su cukrumi, vanilės ekstraktu ir druska. Įmaišyti smulkiai tarkuotą kiaušinį. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, šokoladą, kokoso drožlių ir užminkyti tešlą. Kabinti ledų šaukštu ir dėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant didelius tarpus tarp kauburėlių (ne daugiau 9 sausainių skardoje). Kepti 180 temperatūros orkaitėje apie 20 min. (aš po 20 min paspaudžiu beveik iškeptus sausainius šaukštu, nes tokie aukštoki kauburėliai man gaunasi, neišskysta į šonus iki norimo plonumo; galima daryt rankom rutuliukus ir iškart suploti). Iškepus leisti atvėsti. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą