Burokėliai man labai patinka. Ypač salotos su keptais burokėliais visada suintriguos labiau nei kokio nors naujo pyrago išbandymas. Bet kuo toliau, tuo labiau ir žali patinka. Jau seniai džiaugiuosi šiuo Beatos virtuvės receptu, tai galiausiai reikia išsisaugoti ir savo kraitelėje bei parekomenduoti ir kitiems :) Morkos korėjietiškai pagal šį receptą irgi kuo puikiausiai turėtų sudalyvauti, bet dar neišbandžiau. Burokėliai ima viršų :)
RECEPTAS
- 4 žali burokėliai (sutarkuoti plonais šiaudeliais);
- 50 ml balto vyno acto;
- geras žiupsnis druskos;
- 100 ml aliejaus;
- 2 nedideli svogūnai (pjaustyti pusžiedžiais);
- 4 skiltelės česnako;
- maltos aitriosios paprikos;
- grūstos kalendros (iš bėdos gerai ir malta).
Tarkuotus burokėlius užpilti actu, dėti druskos, sumaišyti viską ir palikti 30 min.
Svogūnus gerai apkepinti aliejuje, kad visos sultys susigertų į aliejų.
Česnakus išspausti per spaudyklę, krauti ant burokėlių kalno, pabarstyti aitriąja paprika, kalendra ir užpilti karštu aliejumi (svogūnus prieš tai išgriebti). Sumaišyti, uždengti ir atšaldyti (labai greit atšąla). Gali kokią savaitę stovėti šaldytuve. Skanaus!
Kaip gardžiai jie atrodo. Nu būtinai reikės išmėginti. :)
AtsakytiPanaikintiDar vienas mano mėgstamiausių daržovių receptas. Dėkui Jums už jį
AtsakytiPanaikintiAčiū ❤️ nuostabus receptas
AtsakytiPanaikintiAčiū ❤️ tikrai geras receptas
AtsakytiPanaikinti