2016-10-12

Obuolienė su citrusų žievelėmis ir prieskoniais

PRIEŠISTORĖ

Principas - pagal Larisos Kalpokaitės papasakotą receptą vienoje iš Beatos virtuvės laidų. Tik smarkiai mažinau cukraus kiekį ir vis tiek labai labai skani obuolienė gaunasi. Neatsivalgoma, su gabaliukais. Šiaip aš į obuolienes žiūriu nelabai su dideliu užsidegimu, pas mamą jų visada lentynos nukrautos, bet šitą verdu jau antrus metus iš eilės ir dar virsiu virsiu...

RECEPTAS (~1 l):
  • 1 kg kietesnių, tvirtesnių obuolių (jau paruoštų, supjaustytų kubeliais ar storesnėm skiltelėm);
  • 300-400 g cukraus (priklauso nuo obuolių saldumo);
  • 1 apelsino žievelės;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 3-4 cinamono lazdelės;
  • 10 gvazdikėlių;
  • 5 kardamono ankštelės.
Obuolius užpilti cukrumi ir palikti bent per naktį (galima iki 1,5 paros).
Nuo apelsino ir citrinos nulupti žieveles ir pasmulkinti (aš visgi stengiuosi baltos dalies išvengti, nes man tas kartumas nelabai... Nors jei imti, kaip originale, visą kilogramą cukraus, tai gal ir nieko būtų). Sudėti prie obuolių. Ten pat keliauja ir prieskoniai. Vis atsargiai pamaišant pavirti kokį pusvalandį. Cinamono lazdeles ištraukti, obuolienę supilstyti į paruoštus stiklainius ir laikyti vėsiai. Skanaus!

REZULTATAS

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą