2015-08-30

Aštriai marinuoti agurkėliai (be vandens ir be kaitinimo)

PRIEŠISTORĖ

Radau pas Neringą jau labai seniai ir vis kažkaip nenufotografuoju savųjų. O receptas tai geras, bet dalintis be nuotraukos kažkaip nei šiaip, nei taip. Pagaliau yra. Paprastas ir daug nereikalaujantis receptas. Supjaustot, užberiat druska, paliekat. Jei prisimenat greičiau nei per 6 val. - pamaišot. Sumakaluojat su prieskoniais ir kitais priedais, vėl paliekat. Jei prisimenat greičiau nei per 12 val. - pamaišot. Galiausiai susidedat į stiklainiukus ir vėl paliekat šaltai, iki kol prisiminsit suvalgyti :)

RECEPTAS (4-5 puslitriukai)
  • 2 kg agurkų;
  • 4 v. š. druskos;
  • 700 g cukraus;
  • 300 ml 9% acto (originale 1,5 st.);
  • 7 v. š. (~100 ml) aliejaus;
  • 1 v. š. čili miltelių (gaunasi tikrai labai aštriai, tai reiktų tą aštrumą kažkaip sau atsitaikyti; laisvai galima ir šviežių čili pipiriukų įpjaustyti);
  • 2 česnako galvutės (skiltelės pjaustytos griežinėliais).
Agurkus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Užbarstyti druska ir palikti stovėti 6 val. karts nuo karto permaišant (susidarys nemažai skysčio).
Visus kitus produktus išmaišyti ir po tų 6 val. užpilti ant agurkų. Gerai išmaišyti. Palaikyti dar 12 val. karts nuo karto permaišant.
Po tų 12 val. sukrauti agurkėlius į švarius sausus stiklainius ir iki viršaus užpilti susidariusiu marinatu (likusį panaudoti sriuboms ar salotoms gardinti). NIEKO KAITINTI NEREIKIA! Laikyti šaltai. Skanaus!

REZULTATAS


2 komentarai:

  1. Tai teks laikyti šaldytuve turbūt ir vietos nemažai užims

    AtsakytiPanaikinti
  2. pernai dariau ir daug tai reikejo kaitint gal ka ne taip padariau bet perkaitintus tokius astrius valge ir gyre.

    AtsakytiPanaikinti