PRIEŠISTORĖ
Jau su tais moliūgais šiemet... Kažkaip jie pas mane dauginasi :) Vos vieną didžiulį sudorojau, atsirado dar du. Ir po to dar du. Ir reikia manyti, dar ne pabaiga. Bet aš tuo tik džiaugiuosi. Juo labiau, kad atradau dar vieną gerą receptą nidosreceptai.lt bloge. Apkepas labai skanus šiltas su natūraliu jogurtu ar grietine, o atšalęs vos ne kaip pyragas valgosi. Reikia, tiesiog būtina receptą išsisaugoti ir pasidalinti :)
RECEPTAS (keturiems tai tikrai; manoji forma 19×23 cm)
Moliūgų masei:
- 500 g moliūgų tyrės (kuri gaminama taip: maždaug 1 kg moliūgo su žieve, bet be sėklų, supjaustyti stambiais gabalais, sudėti į kepimo indą ar skardą, pašlakstyti aliejumi ir kepti 190 °C temperatūros orkaitėje maždaug 30-40 min. (o gali prireikti ir valandos - priklauso nuo moliūgo rūšies) arba kol visai suminkštės. Tada žieves nupjaustyti, o moliūgą pertrinti, kad gautųsi vientisa, glotni masė. Galima dar sietelį iškloti marle, supilti tą masę ir palikti, kad kuo daugiau išvarvėtų skysčio ir tyrė būtų labai moliūgiška. Moliūgų tyrę galima iškart naudoti, gali kelias dienas šaldytuve pastovėti, galima ir užšaldyti);
- 2 kiaušiniai;
- 3 v. š. manų kruopų;
- 3 v. š. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- ½ apelsino nutarkuota žievelė.
- 500 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 3 v. š. manų kruopų (jei varškės masė atrodo labai skysta, įdėti dar vieną šaukštą manų, o jei labai tiršta - dar vieną kiaušinį);
- 3 v. š. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- ½ apelsino nutarkuota žievelė;
- vanilės;
- sauja džiovintų spanguolių ar razinų.
Moliūgo masei skirtus produktus išplakti. Kitame inde išplakti varškės masei skirtus produktus, įmaišyti karštu vandeniu perlietas džiovintas spanguoles ar razinas. Kepimo indą patepti riebalais, pilti trečdalį moliūgų masės, tada šaukštu išdėlioti pusę varškės, vėl pilti trečdalį moliūgų, tada keliauja antra pusė varškės ir užbaigti likusiu trečdaliu moliūgų. Kepti 1 val. 180 °C orkaitėje. Skanaus!
REZULTATAS
na jau labai garziai atrodo,tik tos moliugo tyres gaminimas :( o seip tai turetu buti puikus,o ar negalima tiesiog nulupti zieve ir sutarkuoti ji ir vir ti tiesiog???????????????//
AtsakytiPanaikintiAišku, galima bandyti ir su moliūgiene, bet man asmeniškai keptas moliūgas daug skanesnis nei virtas.
Panaikinti