2014-06-30

Lavašo suktinukai su vištiena

PRIEŠISTORĖ

Vieno mažučio gimtadieny (ačiū Nojui už kvietimą) pirmą kartą ragavau lavašo suktinukų su vištiena ir braškėm - likau sužavėta (su lašiša ar kumpiu - skanu, bet jau kiek pabodę), tai progai pasitaikius ir pati pabandžiau. Jau nebežinau, ar gavos tas pats, bet savuoju variantu irgi likau patenkinta.

RECEPTAS (~24 lavašiukai)
  • 1 lavašas (70x40 cm);
  • 400 g lydyto sūrelio;
  • salotų;
  • 600 g vištienos filė;
  • maltos dž. saldžios raudonosios paprikos;
  • kario miltelių;
  • pipirų;
  • druskos;
  • aliejaus kepimui;
  • braškių ant viršaus (arba konservuotų ananasų į vidų).
Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais, pabarstyti prieskoniai ir apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus (galima ir orkaitėje).
Lavašą ištepti lydytu sūreliu (šiek tiek pasilieku sutepimui vyniojant, kad geriau viskas suliptų), dėlioti salotų lapus, paskirstyti vištieną (ir smulkintus ananaso gabaliukus, jei naudojami) ir viską tvirtai susukti. Suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti bent 5-6 val. (geriausiai - per naktį) šaldytuve.
Pjaustyti maždaug poros cm griežinėliais, viršų puošti braškių puselėmis. Skanaus!

REZULTATAS